گیاه مارچوبه چه طعمی دارد و خواص مارچوبه
گیاه مارچوبه چه طعمی دارد و خواص مارچوبه
مارچوبه چه طعمی دارد ، خواص مارچوبه ، طعم گیاه مارچوبه ، طعم مارچوبه ، خواص گیاه مارچوبه
در این مطلب از سایت جسارت به این موضوع که مارچوبه چه طعمی دارد می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
مارچوبه چه طعمی دارد
مارچوبه گیاهی است علفی و چند ساله که ارتفاع آن تا چند متر می رسد و دارای شاخه های نسبتا چوبی و صاف می باشد.
مارچوبه بصورت وحشی در اکثر نقاط دنیا می روید برگهای آن فلسی شکل بوده که از کنار آنها شاخه هایی باریک و دراز و سبز رنگ بصورت دسته های 3 تا 8 تائی خارج می شود.
بعلت زیبا بودن این گیاه را بصورت تزئینی در باغچه ها می کارند مار چوبه را در اوائل پائیز می چینند.
این گیاه از قدیم الایام مورد استفاده بشر بوده است و حتی در اهرام ثلاثه مصر نقاشی هایی وجود دارد که مارچوبه را نشان می دهد.
مارچوبه را می توان بصورت مختلف مصرف کرد. باید مارچوبه را با کمی آب و حرارات کم در ظرف های ضد زنگ پخت و تقریبا نیمه خام آنرا برداشت.
آب مارچوبه را دور نریزید و از آن برای سوپ استفاده کنید زیرا دارای ویتامین و املاح می باشد. وقتیکه مارچوبه می خرید دقت کنید تازه باشد.
شاخه های مارچوبه تازه راست و نرم بوده و نوک آن نباید باز شده باشد و
اگر فلسهای نوک آن باز باشد نشانه این است که گیاه مدت زیادی مانده و کهنه شده است.
گیاه مارچوبه چه طعمی دارد
مارچوبه دارای آسپاراژین ف کونی فرین، اینوزیت، تانن، اسدی گالیک، آسپاراگوز، و اسید سوکسی نیک می باشد دانه
آن دارای 15 درصد مواد روغنی می باشد این روغن زرد مایل به قرمز است.
مارچوبه موادی چون پروتئین، مواد نشاسته ای، کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، ویتامین آ، ب 1، 2، 3 و ث دارد.
از نظرطب قدیم ایران مارچوبه گرم و خشک است بنابراین آنهایی که سرد مزاج هستند باید آنرا با عسل بخورند و آنهایی که گرم مزاج هستند باید آنرا با سرکه بخورند.
مارچوبه گیاهی است ادرار آور و دارای خواص زیادی است.
1-خوردن آن دید چشم را تقویت می کند.
2-برای تقویت نیروی جنسی مفید است.
3-ضعف مثانه را برطرف می کند.
4-برای تقویت قلب مفید است.
5-ملین است و یبوست را برطرف می کند.
6-تب بر است.
7-مارچوبه بعلت داشتن کلروفیل خونساز است و کسانیکه کم خون هستند باید از آن استفاده کنند.
8-مارچوبه به ساختن گلبولهای قرمز خون کمک می کند.
بیشتر بخوانید :
مارچوبه طرز پخت
مارچوبه و لاغری
مارچوبه چیست
برای نگهداری مارچوبه آنرا در پارچه های مرطوب ببندید و در یخچال قرار دهید زیرا گرما و خشکی آنرا از بین می برد.
مارچوبه را نیز می توان در سالاد ریخت و یا از آن سوپ تهیه کرد.
مورد دیگر استفاده از مارچوبه غیر از پختن آن بصورت دم کرده آن است.
خواص مارچوبه
مارچوبه سرشار از منیزیم، نیاسین، فسفر، پتاسیم، ریبوفلاوین، سلنیوم، تیامین، روی، فیبر و ویتامینهای A، B، C و E می باشد.
این گیاه منبع بسیار خوبی از فولات است؛ 100 گرم مارچوبه ی تازه حاوی دو گرم فیبر، 756 میکروگرم ویتامین A، 6/5 میلی گرم ویتامین C و 52 میکروگرم فولات است.
محققان در یک پژوهش جدید دریافته اند که عصاره ی مارچوبه حاوی اسیدهای آمینه و مواد معدنی است که می تواند حالت خواب آلودگی و
کسالت را برطرف کند و از سلول های کبدی در برابر مواد سمی محافظت نماید.
مارچوبه در عین حال خاصیت ضد سرطانی، ضد قارچی و ضد التهابی دارد و ادرار آور نیز می باشد.
هر 100 گرم مارچوبه فقط 20 کیلوکالری انرژی دارد و بدین ترتیب یک جایگزین بسیار عالی برای میان وعده های پُرکالری است.
مارچوبه باعث افزایش متابولیسم بدن شده و به عنوان یک چربی سوز، به لاغری شما کمک می کند.
مارچوبه چه مزه و طعمی دارد
مارچوبه میتواند کاملاٌ به صورت طبیعی در جنگلها و دشت ها پیدا شود؛
هر چند سالیان درازی است که کاملاٌ بصورت پرورش یافته و در مزارع یا در بعضی از فصل ها در گلخانه کشت میشود.
در هر صورت پرورش مارچوبه چندان کار سختی نیست و در ایران چند سالی است که پرورش داده میشود و
میتوان آن را در بعضی از فصلها پیدا کرد، البته اخیراٌ در بازارهای تهران با قیمت نسبتا بالایی پیدا میشود .
مارچوبه سفید چامادلمو (Ciamadolmo)
کاملاٌ سفید و بسیار نرم و لطیف .
در ایران در حال حاضر فقط کنسرو های خارجی آن یافت میشود، نرم است و مزه کمی شیرین دارد.
مارچوبه مری واشنگتون (Mary Washington)
این نوع مارچوبه رنگ سبز تقریباٌ روشنی دارد و در ایران بصورت تازه آن در بازارهای ترهبار پیدا میشود .
دربعضی از سوپر مارکت ها کنسرو خارجی آن پیدا میشود. مزه آنهم به سمت شیرین است.
مارچوبه بنفش هلندی (Argenteuil ,Violett Oland)
این نوع مارچوبه رنگ بنفش روشن به سمت قرمز دارد، مزه آن کمی تلخ است و در ایران پیدا نمیشود.
تنها تفاوت انواع مارچوبهها تنها از نظر ظاهری است و خواص آنها چندان فرقی نمیکند.
ظاهر متفاوت آنها تا حدودی تابع میزان تابش خورشید است، مارچوبه سفید در کمبود نور رنگدانهای تولید نمیکند ولی تقریباٌ تمام خواص مارچوبه های دیگر را داراست.
مارچوبه دارای چه طعمی است
پختن مارچوبه باعث به وجود آمدن تغییراتی در آن می شود؛ کلروفیل، رنگدانه ای که باعث سبزی گیاهان می شود، به اسید حساس است.
با پختن مارچوبه، کلروفیل آن با اسیدهای موجود در آن یا در آب پخت واکنش شیمیایی داده،
فئوفتین تشکیل می دهد که به رنگ قهوهای است. در نتیجه مارچوبه ی پخته، رنگ زیتونی دارد.
با افزایش سرعت پخت می توان از این واکنش جلوگیری کرد و زمانی برای واکنش کلروفیل و اسیدها باقی نگذاشت یا آن که
می توان مقادیر زیاد آب را به کار برد تا اسیدها رقیق شوند و راه سوم این است که در ظرف را برداریم تا اسیدهای فرار از
آن خارج شوند که البته دو راه آخر توصیه نمی شود، زیرا به این ترتیب مواد مغذی نیز به هدر می رود.
فرآیند پخت بافت مارچوبه را نیز تغییر می دهد. به طوری که محتوای آب سلول ها خارج شده و
شکل آن ها به هم می ریزد. افزودن نمک به هنگام پخت این روند را کند می کند.
مارچوبه را نباید آنهایی که مبتلا به ورم مجاری ادرار هستند و یا اشخاص عصبی مصرف کنند. مارچوبه همچنین برای مبتلایان به رماتیسم و سنگ کلیه خوب نیست.
مارچوبه چه طعمی دارد
بیشتر بخوایند :
مارچوبه
مارچوبه و بدنسازی
مارچوبه در ایران
- ۹۷/۰۷/۰۵